Skip to content Skip to footer

Derivat del rap, el hip hop i d’influències de l’electrònica, el trap esdevé el gènere musical del moment.
Suma milions de reproduccions digitals i és el so dels millenials i centennials de totes les classes socials.

Una generació impossible d’analitzar sense pensar en els conceptes de globalització i xarxes socials que construeixen referents a la seva mida. El trap va conquerir primer els carrers per després viralitzar-se i més tard convertir-se en un fenomen mainstream, amb uns nous referents que fan la seva pròpia lectura del món. I sovint ho fan amb arguments marginals, contestataris, feministes o naïfs. Som davant dels nous artistes que millor decodifquen les ideologies de les joves generacions. Lletres d’empoderament, rimes desafiants que revelen una crítica social, cançons d’amor i desig sexual sense embuts, o versos carregats de tot tipus d’excessos. Els artistes de trap i del gènere urbà, amb estils, estètiques i inspiracions musicals diferents, s’instal·len als targets més joves i “trapegen” en nom de tots ells. La dimensió del fenomen del trap traspassa els límits del que és estrictament musical. També és una manera de viure des d’una perspectiva més filosòfica i sociològica.
El trap és una música que té un fort component generacional.

BENVINGUTS, MALEDUCATS

Neix MALEDUCATS, el primer festival de música i cultura urbana de Catalunya, per donar veu a les millors propostes nacionals, estatals i internacionals, així com per consolidar la potent nova escena catalana. Bizarrap, WOS, Ptazeta, Beny Jr, Lildami, Aleesha, 31FAM, Xavibo, Paula Cendejas, Ca7riel i Paco Amoroso, Quevedo, entre d’altres, són els grans nom d’aquesta primera edició que per fi es realitza després de dos anys d’incertesa a causa de la COVID-19. Els pròxims 15 i 16 de Juliol, MALEDUCATS transformarà Terrassa en la capital de la cultura urbana mundial, gràcies a la presència de noms referents de l’escena Argentina que està consolidant l’escena de música urbana arreu del món, amb noms tan rellevants com el productor Bizarrap, que ha sorprès el món sencer amb una actuació estel·lar al conegut Festival Lollapallooza d’Argentina, i el conegudíssim freestyler WOS que va aconseguir dos sold-outs al Coliseum de Barcelona sota el Festival Maleducats. A aquests dos artistes s’hi suma el duo argentí Ca7riel i Paco Amoroso, que retornen amb una gira en conjunt després de centrar-se en les seves carreres en solitari durant dos anys.

A més a més d’aquesta escena argentina que està transformant i apropant l’escena de la música urbana al món, també hi
passaran pels escenaris del Festival Maleducats artistes locals tan consolidats com Lildami i 31 Fam, amb la companyia d’artistes emergents que posicionaran el festival com una cantera de nous artistes d’èxit a l’escena de música urbana a Catalunya: Mushkaa, l’artista de només 17 anys que pretén seguir els passos de la seva germana Bad Gyal; Julieta, l’artista transversal de Barcelona que arriba amb una proposta d’allò més trencadora; o Doble, el raper gironí que acumula milions de reproduccions a Youtube i que performa la seva música en directe amb la Basement Band, són les apostes del Festival.

Encara que la música suposa l’eix principal del Festival, l’art urbà també hi estarà present amb la participació d’artistes que crearan les seves obres in-situ al festival, donant vida pròpia a l’espai i consolidant la Masia Els Bellots com l’espai de referència de cultura urbana a Terrassa.

“Si creus que massa gent pensa que la música que escoltes, l’art que admires, la teva manera de vestir, la teva manera de sentir està més a prop de la mala educació que de la bona, tal com l’entenem, això és casa teva”